Orvos Válaszol

    Megválaszolt kérdések:

    • Széklet Kalprotektin

      Kedves doktornő! Páromnak a széklet kalprotektin szintje 422 lett, pár hónappal előtte 120 volt. Semmilyen újkeletű panasza nincsen. Időnként jelentkező pár perces hasi görcse kb 15 éve is fent áll. Mire gondolhatunk? Laktóz intolerancia derült ki ezzel egyidőben. Válasz olvasása

    • Medrol mellett kreatint

      Tisztelt Doktor úr! A kérdésem az lenne, hogy medroll mellett szedhetek e kreatin monohidrátot? Rendszeresen sportolok. Tisztelettel : Pallós Roland Válasz olvasása

    • Emelkedett Kalprotectin

      Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! 76 éves édesanyám, derék-és nyakfájdalmai miatt ortopédiai és reumatológiai vizsgálatra ment. Erős csontritkulást állapítottak meg nála, labor is készült. A laboreredményeiben több eltérés is volt; Vörösvérsejtszám: 3,9 T/l (ref.: 4,0-5,2), Gamma GT: 62 U/l (ref.: 38-ig), Direkt bilirubin: 4,6 umol/l (ref.: 3,4), eGFR-EPI: 58,7 ml/min (ref.: 90-től lenne jó), CRP: 47,90 mg/l (ref.: 5-ig), Transzferrin: 1,7 g/l… Válasz olvasása

    • Salofalk folyamatos szedése szükséges?

      Üdvözlöm! 32 éves nő vagyok. 2014-ben colitis ulcerosat diagnosztizáltak nálam, azóta folyamatosan szedem a Salofalk nevű gyógyszert. Kezdtem 3×2 adagolású tablettával, majd kb 5 éve (az egyszerűség kedvéért) napi 1 tasakkal szedek a 3g-os granulátumból. A gasztroenterológusom kontroll vizsgálatok nélkül folyamatosan írja ugyanazt a javaslatot annak ellenére, hogy évek óta nyugalmi szakaszban vagyok (alapjáraton is nagyon ritkán és rövid ideig… Válasz olvasása

    • Colitis ulceroza

      Jónapot dr nő colitosre és epe refluxra milyen probiotikumot ajànl? Válasz olvasása

    • Leletezés srgítségkérés

      Üdvözlöm! Gasztroenteorológiai vizsgálat kapcsán kaptam egy leletet, melyről sajnos nem tudom eldönteni, pozitív, vagy negatív. Elég távoli időpontot kaptam, mire megtudom az eredményem. Nagyon megköszönném, ha segítene! Vizsgálatok Kód Megnevezés Menny. Pont – 26607 Gliadin elleni antitest meghatározása, izot 2 2374 2660F Szöveti transzglutamináz elleni antitest me 2 1788- Összesen 4162 Vizsgálat Érték Egység Referencia tart. Deam. gliadin pept. at… Válasz olvasása

    • Calprotectin

      Tisztelt Doktornő! 42 èves vagyok. A szèklet calprotectin èrtèkem 82 lett. Hatàrèrtèknek 50 volt megjelōlve. Kèrdèsem , hogy ez utalhat- e daganatos elvàltozàsra. Azt olvastam , hogy daganat esetèben a calprotectin èrtèke megemelkedik , de nem olyan kiugròan magas èrtèkre. Szūksèges esetleg újabb vizsgàlatot csinàltatnom ? Vàlaszàt előre is kōszōnōm. Tisztelettel : Bèla Válasz olvasása

    • Vastagbél daganat

      Tisztelt Doktornő! Október óta, változó széklet hasfájás,gyomorégés,mostanában mákszerű pöttyök vannak a székletben,jobb alhasban,szúró, húzó érzet. ,Jobb oldalon tompa derékfájdalom Ott jobb oldalon az alhasban idegentest érzet, ha lehajolok felhúzom a lábam még jobban érzem.Egész nap hasfájás ,bélhangok vannak. Nőgyógyásznál, urológusnál jártam már, az urulogus nem túl kedvesen ,csak úgy odavágta,önnek daganata van,valószínűleg vastagbél. ÖN szerint mi lehet ,mire utalhat akkor… Válasz olvasása

    • Ibs

      Tisztelt Doktornő!! 74 éves férfi vagyok es ibs- állapítottak meg 2021 ben voltam vastagbél tükrüzésen uh- n és vérvételen Szedek azóta is probiotikumot görcsoldokat de nem javult semmit es a székrekedés változata Tavaly ősszel is voltam hasi uh- vérképen is ami jó szeptenber 22 en . Akkor egy másik gasztroenterológusnál aki megnézte a leleteimet megvizsgált hallgatóval kezzel es szintén ibs… Válasz olvasása

    • Calprotektin 147

      Tisztelt DoktornŐ! 24 éves fiamnak még karácsony előtt volt egy több napos nagyon erős hasmenése. A hasmenés megszűnt, de fáj a hasa! Volt hasi uh., ami nem mutatott semmit, azonban csináltatott Calprotektin vizsgálatot, melynek értéke 147 ug. Sajnos autoimmun beteg, Psoriasis Arthrica. Nem tudom mit tegyünk, nagy a baj? Válaszát előre is köszönöm. Válasz olvasása